Hoe begin je een tuin op je balkon?

Als je in een appartement woont, betekent dat niet dat je niet kunt genieten van de geneugten van tuinieren. Sterker nog, het balkon is de perfecte plek om te beginnen met het kweken van groenten en fruit. En als je op zoek bent naar goedkope en gemakkelijk te onderhouden planten om je balkon op te fleuren, dan zijn de Hedera en Prunus Novita uitstekende keuzes. Meer weten? Lees dan verder!

Planten voor op het balkon

Als je wil beginnen met wat planten op je balkon, dan is de goedkope Hedera een uitkomst. Hedera staat ook wel bekend als klimop, en is een gemakkelijk te onderhouden klimplant die weinig ruimte in beslag neemt en weinig onderhoud nodig heeft. Het is een groenblijvende plant die het hele jaar door mooie bladeren heeft en het is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een plant die verticaal kan worden geleid langs de reling van je balkon. Prunus Novita is een andere plantensoort die geschikt is voor balkontuinen. Deze groenblijvende struik heeft mooie groene bladeren het hele jaar door en kan snel groeien, waardoor het een volwassen uitstraling heeft en je balkon snel kan opfleuren. Het kan worden geplant in een pot of plantenbak op je balkon en heeft niet veel onderhoud nodig.

Potten en plantenbakken

Om te beginnen met het kweken van groenten en fruit op je balkon, heb je allereerst potten of plantenbakken nodig. Kies potten of bakken die groot genoeg zijn voor de planten om te groeien en zich te ontwikkelen. Vul ze met goede kwaliteit potgrond en zorg ervoor dat ze drainage gaten hebben zodat overtollig water kan weglopen.

Groenten kweken

Er zijn veel groenten die geschikt zijn om te kweken op je balkon, zoals tomaten, paprika’s, sla, spinazie en kruiden zoals basilicum en peterselie. Als je niet veel ruimte hebt, zijn verticale plantenbakken een geweldige manier om meer planten kwijt te kunnen. Kies voor hangende manden voor aardbeien en cherrytomaatjes. Ook kunnen sommige fruitbomen en -struiken, zoals aardbeien, bessen en kleine fruitboompjes zoals appel- of perenboompjes, in potten worden gekweekt. Deze kunnen prachtig op je balkon staan.

Ontspannende hobby

Tuinieren op je balkon is ook een leuke en ontspannende hobby die je kan helpen te ontstressen en verbinding te maken met de natuur. Bovendien is het een geweldige manier om te besparen op je boodschappenrekening en gezonder te eten. Tuinieren op je balkon kan dus een leuke en gezonde activiteit zijn. Kies voor groenten en fruit die geschikt zijn om te kweken op een balkon, en vergeet niet om ook een paar mooie planten zoals Hedera en Prunus Novita toe te voegen. Met de juiste zorg en aandacht kan je balkon een oase worden. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *