Redenen om een hoveniersbedrijf in te huren

Je weet dat je huidige landschap belabberd is. Het ziet er moe uit, kost een ton werk (en chemicaliën en water) om het er zo te laten uitzien. Je zou je buitenruimte graag echt gebruiken, maar nu is het alleen maar een hoop gazon, schorsgruis, en wintergroene planten.

Wat moet je doen als je een nieuw landschap nodig hebt?

Je zou kunnen doe-het-zelven en misschien ben je zelfs blij met het resultaat. Er zijn echter een paar heel goede redenen om een ontwerp-bouw landschapsbedrijf in te huren om het werk voor je te doen. In feite kan ik minstens…

Redenen om een hoveniersbedrijf in te huren

Bespaar tijd. Het kan maanden duren voor je beslist wat je wilt doen, uitzoekt waar je alle materialen kunt halen, en dan een nieuw landschap installeert (dit veronderstelt dat je druk bezig bent met dingen als werken en voor je gezin zorgen). Krijg sneller het landschap dat je wilt door met een vakman te werken. Je doet waar je goed in bent en vertrouwt op je tuinarchitect om te doen waar hij goed in is.

Spaar je lichaam. Landschap aanleggen is erg zwaar werk. Ik ben er zeker van dat je het kunt, maar er zullen meestal blaren en pijnlijke spieren zijn om mee om te gaan.

Beperk je keuzemogelijkheden. Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door alle ideeën op Pinterest, Houzz, Dwell, enz. Veel landschapsontwerpen zien er op de sociale media verbluffend uit, maar zijn niet realistisch voor de landschappen van de meeste mensen. Je landschapsontwerper zal weten welke ideeën voor jouw landschap goed zijn.

Bespaar geld. Dit is een misschien, geen garantie. Een bekwame ontwerper moet met een plan komen dat je geld bespaart op water, onderhoud, en eventuele upgrades. Iets de eerste keer goed doen is meestal een verstandige investering.

Follow up. Een erkende landschapsaannemer zal achter je landschapsinstallatie staan, meestal met een garantie van minstens 1 jaar (misschien heel wat langer). Kies verstandig en je zult blij zijn als je in de loop van vele jaren meerdere fasen van verbetering met dezelfde aannemer kunt doen.

Tip: Hoveniersbedrijf De Tuin Vlaardingen | Van ontwerp tot realisatie

Betere plantenkeuzes. Het weer en de grond in Nederland kunnen duizenden planten gelukkig houden. Kiezen uit online lijsten, of nog erger, uit de willekeurige selectie in je buurtkwekerij zal waarschijnlijk tot enkele slechte keuzes leiden. Vertrouw op de plaatselijke expertise van je ontwerper of installateur en je krijgt planten die goed samengaan en van je plaats houden.

Verbreed je horizon. Dit lijkt in strijd te zijn met #3, maar is dat niet echt. Er zijn geweldige landschapsconcepten waar je waarschijnlijk nog niet aan gedacht hebt. Je ontwerper kan je in onverwachte richtingen duwen, wat je tuin ten goede komt.

Steun plaatselijke bedrijven. De overgrote meerderheid van de tuinarchitecten zijn kleine plaatselijke bedrijven. Zeker, er zijn een paar nationale kolossen, maar die werken niet op doorsnee stadskavels (meestal doen ze commercieel en overheidsonderhoud). Als je een tuinarchitect inhuurt blijft je geld plaatselijk.

Efficiëntie. Dit wordt gemakkelijk over het hoofd gezien, maar de meeste doe-het-zelf irrigatiesystemen zijn niet zuinig met water. Vakkundige landschaps-technici begrijpen hoe je hoogrendement rotator sproeiers gebruikt, waar een druppelsysteem geschikt is, en wat voor soort slimme irrigatietimer je moet installeren. Vertrouwen op hun kennis en ervaring zal tientallen jaren zijn vruchten afwerpen.

Zijn dit de enige goede redenen om een hovenier in te huren? Natuurlijk niet, maar ik denk dat het wel enkele van de beste zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *