Het nut van schuttingplanken

Schuttingplanken zijn gemaakt van hout en worden gebruikt om een tuinafscheiding te creëren. Als je een eenvoudige en esthetische manier zoekt om je tuin te beschermen tegen inkijk van vreemden of andere ongewenste elementen, zijn schuttingplanken de perfecte oplossing. Uiteraard is er voor ieder wat wils: er bestaan verschillende soorten schuttingplanken. Zo kun je denken aan hardhouten planken, grenen planken, douglas planken, of, als je het mooi vindt, zwarte planken.

Hardhouten planken

Hardhouten planken zijn als vanzelfsprekend gemaakt van hardhout. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld eikenhout, beukenhout of essenhout. Omdat de planken krachtig en hard zijn, zijn ze erg duurzaam en bestendig tegen zware regenbuien of stormen. Hardhouten planken zijn om deze reden een uitstekende keuze als je wil gaan voor een schutting of tuinafscheiding met een lange levensduur. Nog een voordeel is dat deze schuttingplanken weinig onderhoud nodig hebben. 

Grenen planken

Grenen planken zijn voornamelijk gemaakt van grenen en populieren. Als je houdt van een warme kleur en een beetje glans, zijn grenen planken voor jou een uitstekende optie voor je schutting. Net als hardhouten planken zijn grenen planken duurzaam en weerbestendig. Grenen planken zouden ook goed voor binnen projecten gebruikt kunnen worden. Over het algemeen zijn ze net als hardhouten planken betaalbaar. 

Douglas planken

Net als grenen planken zijn douglas planken geschikt voor binnen  projecten, maar zouden ze ook prima als schuttingplanken kunnen dienen. Deze planken zijn beschikbaar in verschillende kleuren en soorten. Zo zou je kunnen kiezen voor een geschaafde plank, een fijnbezaagde plank, of een Zweeds fijnbezaagde variant. Ook douglas planken worden aangeboden voor een aantrekkelijke prijs. 

Zwarte planken 

Als je houdt van een modern en stijlvol tuindesign, moet je zeker gaan voor zwarte schuttingplanken. De planken zijn net wat prijziger dan de eerder besproken plankensoorten. Dit valt te verklaren omdat de zwarte planken een unieke uitstraling hebben ten opzichte van andere planken. Je moet ervan houden, maar zwarte planken geven je tuin een strakke en nette look. Daarnaast kan er goed worden gecombineerd met andere trendy en moderne tuinmeubelen. 

Voordelen die alle schuttingplanken gemeen hebben

Alle besproken soorten planken hebben hun eigen unieke kenmerken. Wat ze echter gemeenschappelijk hebben, is dat ze een kosteneffectieve manier bieden om je tuin te beschermen en tegelijkertijd een stijlvol uiterlijk te geven. Alle planken zijn beschikbaar in verschillende formaten en ze zijn allemaal even eenvoudig te installeren en te onderhouden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *