Waarom tuinaanleg door hovenier het wel waard is

Een tuin is als duurzaam verlengstuk van de woning voor velen van doorslaggevend belang. Hij maakt de woning aantrekkelijk en verhoogt de waarde ervan. Toch (b)lijkt de inrichting van de tuin vaak de sluitpost van de begroting en wordt dit het liefst in eigen beheer gedaan. Tijd om hier uit te leggen waarom tuinaanleg door hovenier het wel waard is.

Velen bezoeken -fanatiek klusser of niet-, de woonboulevard of winnen professioneel advies in over keuken, badkamer en andere woonruimtes. Er worden grote bedragen geïnvesteerd om het woongenot te intensiveren. Zich laten inlichten over een passende tuinaanleg lijkt overbodige luxe, maar ook de hovenier kan een grote bijdrage leveren aan een prachtig visitekaartje voor je huis en woonomgeving. Ben je op zoek naar tuinonderhoud in Aalsmeer? Lees dan verder.

Evenwichtig tuinontwerp
Tuinaanleg is veel meer dan planten, spitten en snoeien. Het begint met een goed plan voor de ontwikkeling in de grote lijnen qua tijd en ruimte en wordt uitgewerkt in inhoudelijke details qua inrichting, materialen, beplanting en vereist onderhoud. De hovenier kijkt niet alleen naar je budget en wensen maar ook naar een evenwichtig tuinontwerp, passend bij je levensstijl, het karakter van je huis, de omliggende buurtuinen en de hele woonbuurt. Naast de technische voorbereiding moet de daadwerkelijke uitvoering ook uitgestippeld worden.

Opties en mogelijkheden
Eerst moet duidelijk worden wat voor tuin het is. De ingeschakelde hovenier leidt je deskundig door het doolhof aan opties, wensen en mogelijkheden. Met oog voor je budget. Wat is de ligging ervan, waar en wanneer is er zon en schaduw? Ga je voor een klassiek ontwerp of een moderne, ecologische aanpak? Wat voor materialen gebruiken? Ga je voor een bloemen- of moestuin, wil je dieren houden of houd je liever alles strak met veel tegels of vlonders? Waar leg je een pad of bak aan, waar komt er een ornament, waar de borders? Voor welk soort schutting ga je? Of wil je een muur als afscheiding of liever een groene haag, klimplanten of leibomen?

Woonplezier op peil
De hovenier kijkt samen met jou uiteindelijk ook welke planten er passen qua bloei en groei en in verhouding met hun ontwikkeling op de korte en lange termijn. Bijvoorbeeld: hoe schattig een kersenboompje ook lijkt, je wilt na jaren geen boomreus van zes meter verplicht moeten omhakken of het verwoestende wortelstelsel ervan moeten uitgraven. De tuinaanleg door hovenier is het zeker wel waard. Beroepshalve houdt deze professional je immers nu en in de toekomst down-to-earth met een tuinontwerp dat je huis siert en jarenlang je woonplezier op peil zal houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.